Select Page

V letošnjem šolskem letu enajst devetošolcev sodeluje v programu MEPI. V aprilu so imeli poskusno odpravo in so se iz Škofje Loke preko Križne Gore in Sv. Mohorja odpravili do Železnikov. Narava je poskrbela za nepozabno izkušnjo hoje po dežju in v mrazu. Drugi dan zjutraj pa je zapadlo celo nekaj snega.

Naši MEPI-jevci so kondicijsko dobro pripravljeni in  jim orientacija zaenkrat ne dela težav. Tako so z vztrajnostjo in dobro povezanostjo v skupini premagali vse izzive na poti.

Ena skupina – Breskvice, so del svoje poti natančno opazovali in zabeležili primernost poti za družine. Zapis je objavljen na spletni strani Kam z mulcem. https://kamzmulcem.si/na-izlet-po-razgled-nad-skofjo-loko-krizna-gora/.

17. in 18. maja pa jih čaka že drugi izziv – glavna odprava. Pot jih bo peljala od Dovjega, gledat narcise na planine pod Golico in vse do Žirovnice.

Naši MEPI-jevci so: Igor Potočnik, Lana Habjan, Mohor Jelenc, Tonka Šmid, Izak Kokalj, Jan Bernik, Amadej Eržen, Benjamin Rihtaršič, David Šuštar, Sara Demšar, Žiga Režek.

Zapisala: Irma Prevc, mentorica MEPI