Select Page

KOSTANJEV PIKNIK PONOVNO TU

Po dobrih dveh letih, ko se zaradi korone nismo smeli preveč družiti, se nam je letos spet nasmehnila sreča in na šolskem vrtu je ponovno dišalo po kostanju. Učitelji, ki poučujemo v oddelkih podaljšanega bivanja na matični šoli, smo se zmenili, da končno spet organiziramo Kostanjev piknik, saj smo se skupaj z učenci že na prvem imeli super. Najprej smo se zamislili, kako bo piknik potekal. Odločili smo se, da nanj povabimo učence od prvega do tretjega razreda.

Za otroke smo pripravili lov na skriti zaklad s petimi postajami. Na prvi postaji so iskali odgovore na uganke, na drugi so se morali izkazati s pantomimo, na tretji so morali poiskati nekaj okroglega, nekaj mehkega, nekaj trdega …

Na četrti postaji so morali preskakovati ovire in na peti na šolskem vrtu poiskati še skriti zaklad. Tega so lahko poiskali le, če so na vseh ostalih postajah za uspešno rešene naloge dobili žig, ki smo ga učitelji pritisnili na za to narejen kartonček.

Ko so končno našli tudi škatlo s skritim zakladom, so jo vsi prestrašeni odpirali, saj niso vedeli, kaj jih čaka notri. Nekateri so odpiranje pospremili tudi z glasnim vzklikom, a na koncu vsi z veselim in glasnim kričanjem, saj jih je notri čakalo pravo bogastvo: LIZIKE. Po odkritem zakladu so se otroci najedli pečenega kostanja in svoj želodček napolnili tudi s sladkim malinovcem.

Ko so se najedli in napili, pa so se poigrali skupaj s taborniki, ki so na vrtu postavili šotor in mladim pokazali marsikatero veščino.

Na koncu smo bili vsi skupaj veseli, da je Kostanjev piknik nazaj. Otroci, ker so uživali in mi učitelji, ker smo bili navdušeni nad obnašanjem otrok. Prav vse moramo pohvaliti, saj so bili izredno pridni. Starejši so svoje delo vzeli zelo resno, pazili na mlajše in delo vodje skupin opravljali zelo odgovorno. Vsi so ubogali naša navodila in na postajah z lahkoto opravili vse naloge.

Zato že vsi skupaj komaj čakamo, kdaj bo naslednji Kostanjev piknik.

Učitelji OPB