Select Page

petek, 13. 1. 2023 – 2. šolski ples 9. a razreda

WINTER PARTY

V petek, 13. januarja 2023, smo učenci in učenke 9. a priredili ples z naslovom ‘Winter party’. Potekal je od 17.00 so 19.00 ure v jedilnici Osnovne šole Železniki. Učenci od 6. do 9. razreda, ki so se udeležili plesa, so marali nositi belo majico in/ali del smučarske opreme. Za ples je 9. a naprej uredil prostor, izbral glasbo in pripravil nagradno igro.

Glasba je bila plesna in smo jo učenci in učenke 9. a razreda izbirali že en teden prej. Plesali smo valček, polko in druge plese, ki jih lahko plešeš kot skupinske. Jedilnico smo okrasili z novoletnimi okraski, barvnima žarometoma in led lučkami.

Priredili smo tudi dve nagradni igri. Udeleženci plesa so morali uganiti, koliko tehta en smučarski čevelj. Ocene, ki so jih udeleženci ugibali, so se gibala med enim in devetimi kilogrami. Pravi teži so se najbolj približale tri učenke, ki so si zaslužile čokoladne nagrade. Med plesom smo izpeljali tudi igro »dan-noč«, pri kateri so zmagovalci prejeli čokoladno nagrado: učenki in učenec, ki so zdržali najdlje so dobili čokoladno nagrado.

Ples smo oglaševali že en teden prej po šolskem zvočniku v obliki repa ter s plakati, ki smo jih izdelali sami in jih polepili po prostorih šole.

Maša Štravs in Žana Gasser

 

petek, 18. 11. 2023 – 1. šolski ples 9. c razreda

PIŽAMA PARTY

V petek 18. novembra 2022, smo učenci 9. c otvorili letošnje plese na naši šoli. Vsi udeleženci so na plesišču zaplesali v pižamah in naredili super vzdušje. Plesali smo celi dve uri brez, da bi se predahnili. Poleg plesanja smo imeli tudi limbo v katerem je zmagal Tine Tolar. Naslednja plesa bosta organizirala 9. a, ki bo svoj ples imel januarja in 9. b, ki bo svoj ples imel v februarju. Vsi učenci se že veselimo prihodnjih plesov, da spet zaplešemo skupaj.

Dora Jelenc, Svit Šubic

Dostopnost