Select Page

Tik preden nam je novi korona virus prekrižal vse načrte in smo šolo spet »preselili« v naše domove, nam je učiteljicam Poloni Kovač, Manci Maretič Paulus, Sabini Peternel, Irmi Prevc in Suzani Pečnik skupaj z učenci, predlaganimi za dodatne dejavnosti, uspelo »zbežati« še na raziskovalni tabor v Dražgoše. Osrednja tema tabora je bila skrb zase in za druge. Dva dneva smo preživeli v duhu samooskrbe ter učenju in urjenju socialnih veščin.

Takole se tabora spominja Ana Demšar.

 

RAZISKOVALNI TABOR V DRAŽGOŠAH
˝SKUPAJ ZMOREMO VEČ˝
(9. 10.- 10. 10. 2020)

V petek, 9.10. 2020, smo se ob 15. uri zbrali pred podružnično šolo v Dražgošah.

Razdelili smo se v štiri skupine. V teh skupinah smo odšli na pohod. Med pohodom smo v skupinah opravljali različne naloge ter se bolje spoznavali med seboj. Pri stari cerkvi smo poiskali skriti zaklad oz. našo malico, nato pa počasi odšli do EKO kmetije, kjer nam je prijazna gospa dala nekaj njihovih domačih pridelkov: kruh, jogurt, mleko, marmelado, sadje ter suho sadje in še nekaj drugih dobrot. Med potjo do šole smo se ustavili še pri čebelarju, ki nam je razložil več o čebelarstvu in nam dal zelo okusno pecivo ter med. V šoli smo imeli odlično večerjo, po večerji pa smo se igrali še igre, pri katerih smo prav tako sodelovali v skupinah. Zvečer smo se učili še postavljati različne telesne skulpture, kar smo mi imenovali kar kitajska joga. Nato smo pa odšli spat.

Zjutraj smo najprej imeli telovadbo, nato pa zasluženi domači zajtrk. Po zajtrku so sledile različne delavnice: poslikava lončka, izdelava mazila, izdelava pogrinjka ter peka medenih muffinov. Pred kosilom smo v lončke posadili krešo ali rukolo. Kosilo smo si skuhali kar sami – obara je bila odlična.

Po kosilu smo se igrali še igre, kjer smo morali pokazati, koliko znamo sodelovati med seboj, se dogovarjati in prilagajati. Na koncu smo še pospravili šolo, učiteljice pa so nam podelile priznanja za udeležbo in sodelovanje na raziskovalnem taboru.

Tabor smo končali v soboto, 10.10.2020. Na taboru smo se naučili veliko novih stvari, in se bolje spoznali med seboj. Bilo je zelo zabavno in nepozabno.

Ana Demšar 8. razred