Select Page

Petek, 8. 3. 2024

Odhajamo iz rahlo zasneženih Livških Ravn. Dopoldne preživljamo še v Kobaridu. V Železnike se vrnemo predvidoma ob 14.30. Zadnja postaja je pred OŠ Železniki.

 

Četrtek, 7. 3. 2024

Četrtkovo dopoldne smo začeli kulinarično. Spoznali smo način priprave kobariških štrukljev in si jih pripravili za večerno sladico. Z nalogami orientacije smo natančneje spoznali še vas Livške Ravne. Po kosilu pa trenirali natančnost z lokostrelstvom. Pri večerji smo se posladkali z našo sladico, ki smo jo snedli hitreje kot je sploh lahko nastala fotografija :). Dan smo zaključili z družabnimi igrami in pesmijo.

Sreda, 6. 3. 2024

Deževno sredo smo izkoristili za učenje. Spoznali smo soško postrv in se podučili o temeljnih postopkih oživljanja. Po kosilu smo se sprehodili na Kuk, ki je najvišja točka Kolovrata ter izkoristili nekaj časa še za ustvarjanje. Dobili smo tudi prijeten obisk. Za nami je spet pester dan.

Torek, 5. 3. 2024

Za nami je krasen dan, poln aktivnosti in podvigov! Zbudili smo se v jasno jutro in se podali na pot po Kolovratu. Ogledali smo si muzej na prostem, do tja pa smo hodili po poti miru, ki poteka po meji z Italijo. Popoldan smo se podali na raziskovanje z električnimi kolesi in spoznali vasice v okolici Livških Ravn. Zvečer pa smo našo tekmovalnost pokazali še na igrišču ob domu Kavka.

 

Ponedeljek, 4. 3. 2024

Pa se je podal na teden raziskovanja tudi 8.a! Na poti smo se ustavili v muzeju 1. svetovne vojne v Kobaridu in nadaljevali pot do Livških Ravn. V domu Kavka smo se najprej podprli s kosilom, se nastanili po sobah in popoldan spoznali jamski svet.

Dostopnost