Select Page

Na OŠ Železniki že več let poteka podjetniški krožek v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora.

V šolskem letu 2022/2023 smo člani podjetniškega krožka učenci 7 c. razreda.

Na uvodnih urah smo se podali svojim prvim poslovnim izzivom naproti, saj smo iskali uspešno poslovno idejo, kjer bi bil potreben minimalni začetni kapital.

Pri poslovnih zamislih je potrebno veliko kreativnosti, a uspelo nam je. Odločili smo se, da bomo izdelovali izdelke iz lesa, saj lokalno podjetje Alples šoli na začetku šolskega leta daruje les za potrebe pouka. Skupaj z učiteljico Moniko Ficko, mentorico podjetniškega krožka, smo pregledali material ter se odločili, da bomo izdelovali personalizirane obeske iz lesa in loparje za namizni tenis.

Ustanovili smo lastno zagonsko podjetje IZNAJDLJIVIH 7, v katerem skupaj ustvarjamo vsi zaposleni.

Najprej smo izdelali logotip podjetja ter si razdelili vloge v delavnici. Izvedli smo analizo trga, da bi lahko postavili primerno ceno izdelka. Naš zastavljen cilj je bil, da s prodajo lastnih izdelkov zaslužimo dovolj, da si lahko vsi zaposleni v podjetju IZNAJDLJIVIH 7 privoščimo izlet v Ljubljano, v trampolin park WOOP in v restavracijo McDonalds.

Cilj podjetja smo dosegli. Nekaj svojih izdelkov smo prodali na dogodku Gradim si poklicno pot, ki je potekal na OŠ Železniki, 21. 1. 2023, ter na proslavi ob materinskem dnevu v Zalem Logu, 25. 3. 2023.

Pri prodaji izdelkov smo bili zelo uspešni, saj smo dosegli zastavljeni cilj.

Po uspešnem team buildingu v Woopu in zaključni večerji v McDonaldsu, smo se odločili, da bomo del zasluženih sredstev donirali šolskemu skladu.

Svojo poslovno idejo smo predstavili še na zaključnem srečanju udeležencev podjetniških krožkov gorenjske regije. Prireditev je potekala v petek, 12. 5. 2023, v Šolskem centru Škofja Loka.

Napisali člani podjetniškega krožka Manca Benedičič, Tilen Egart, Jakob Habjan, Lana Kosem, Teja Lotrič, Aljaž Proj, Mark Ulbl in mentorica podjetniškega krožka Monika Ficko

Dostopnost