Select Page

V šolskem letu 2022/23 smo bili v programu Ekošola še posebej delavni, inovativni in uspešni. V posameznih kategorijah smo osvojili 3 najvišje nagrade.

Učenci so se pod vodstvom mentorice Moniko Ficko lotil oblikovalskega izziva pri krožnem gospodarstvu. Izdelovali so modne dodatke iz rabljenih oblačil in gumbe iz zamaškov. To je bil zmagovalni primer, zato je ekipa ena izmed 3 nagrajenih šol v kategoriji osnovnih šol.

Priznanje za ožji izbor v mednarodnem tekmovanju YRE – international collaboration dobi tudi ekipa učenk pod vodstvom mentorice Petre Tolar. Ekipo so sestavljele: Mirjam Hana Lorber, Špela Vrhunc, Manca Podrekar, Teja Gajgar, Ela Dolenc, Mila Mohorič, Iza Bratina, Lana Lušina.

Med letom smo izvedli veliko aktivnosti, povezanih z ogljičnim odtisom, ki ga ustvarjamo kot posamezniki, šola, skupnost … in določili vrsto ukrepov, kako lahko svoj odtis zmanjšamo. Med najbolj angažirane učitelje, ki so ozaveščali in spodbujali mlade in si pridobili naziv PODNEBNI AMBASADOR, je tudi učiteljica na OŠ Železniki, Sabina Peternel.

Čestitamo.

 

 

 

 

Dostopnost