Select Page

Četrtek, 7. 3. 2024

Dopoldne smo pilili klasično tehniko teka na smučeh. Z zabavno štafeto smo ugotovili, da smo na ‘laufarcah’ precej spretni in kar hitri. Po malici smo kar nekajkrat pretekli krožno progo na stadionu.

Popoldne smo se podali v naravni rezervat Zelencev, ki so ga šestošolci obiskali tudi na končni ekskurziji v petem razredu. 

Zvečer smo si ogledali film o vztrajnem in neustrašnem angleškem skakalcu Ediju, ki so mu dali vzdevek Orel. Nato smo še malo zaplesali. 

Jutri se vračamo domov okrog 15. ure.

Sreda, 6. 3. 2024

Dan smo začeli z igro Od muke do smuke, s katero smo preverili teoretično znanje smučanja. Nato smo smer spušanja po strminah zamenjali za vzpenjanje po strmini: preizkusili smo se v športnem plezanju. Obenem smo spoznavali tudi nam nov šport, štrbunk. Zabaven je, ker je pomembna natančnost in ne samo moč. 

Po kosilu smo imeli kratek a sladek obisk ravnateljice in pomočnice. Nato smo se vzpeli na letalnico po 1180 stopnicah. Izvedeli smo vse podatke in skrivnosti, ki letalcem omogočajo dolge in varne polete.

Ko smo prišli v dom, smo prisluhnili predstavitvi o reševalnih psih in njihovih vodnikih. Iskalno akcijo so nam tudi praktično prikazali. Takoj zatem smo se podali pod 90-metrsko skalnico, kjer je potekalo državno prvenstvo za mladince in mladinke.

Po večerji smo še enkrat zasedli telovadnico: imeli smo turnir v štrbunku. Med dekleti je zmagala Zoja, najboljši med fanti je bil Vid. Pomerila sta se tudi zmagovalca v svoji kategoriji. Absolutno najboljši je bil Vid. 

Kljub utrujenosti smo uspeli pogledati še zanimiv film o izjemnih planiških teptalcih. 

Torek, 5. 3. 2024

Zjutraj smo se že zgodaj še zadnjič zagnano podali na snežne strmine. Kar največkrat smo želeli presmučati vsa še zasnežena pobočja. Preizkusili smo se tudi v skokih!

Popoldne smo raziskovali še en zimski šport, tek na smučeh. Po kratkem teoretičnem uvodu smo pod budnim očesom vaditelja že tekli, se vzpenjali in se spuščali po tekaškem stadionu.

Zvečer smo v telovadnici v treh skupinah igrali košarko, med dvema ognjem in nogomet. Za zaključek dneva smo igrali socialne igre, da se kar najbolj spoznamo in povežemo med seboj. Zdaj pa spat…

 

Ponedeljek, 4. 3. 2024

Srečno prispeli. Dopoldne preživeli na snegu in pilili naše smučarske talente. Potem pa na kosilo. Po kosilu in uvodnem sestanku smo spoznali Nordijski center, letalnico in skakalnice v Planici. Ob otroških in mladinskih smo pomislili, da bi si jih upali preizkusiti tudi sami. A velikanke so nas pa streznile.

Dostopnost