Select Page

17. in 18. maj sta bila za nekaj naših učencev posebna dneva. Oprtani z nahrbtniki so se podali novim dogodivščinam naproti. Imeli so glavno MEPI odpravo, ki jih je iz Dovjega peljala do Planine pod Golico. Od tam pa čez planino Stamare do Žirovnice.

Skupina Kojotov je med potjo spoznavala zdravilne rastline, ki ji v tistih koncih ni malo.  Izdelali so herbarij, ki so ga nato predstavili mlajšim učencem na izbirnem predmetu Rastline in človek.

Skupina Breskvic je opazovala primernost poti za otroke.  Zapisano pot iz Završnice do Valvasorjevega doma so objavili na spletni strani Kam z mulcem: https://kamzmulcem.si/mulci-raziskujemo-na-svojo-pest-zavrsnisko-jezero-valvasorjev-dom-pod-stolom/

Kljub temu da so med potjo malo zašli z načrtovane poti, so odpravo uspešno zaključili. Bili so utrujeni, vendar opremljeni z nepozabnimi življenjskimi izkušnjami. To je bila še zadnja naloga, da so osvojili bronasta priznanja, ki so jim bila podeljena na zaključni valeti.

Naši mepijevci si bodo od odprav najbolj zapomnili:

  • Pomembno je, da so vse stvari, ki jih noši na nahrbtniku privezane.
  • Preden nakupuješ hrano, premisli in preračunaj, koliko kruha zares potrebuješ.
  • Ne hodi le po azimutu. Lahko se izgubiš.
  • Reka na Planini po Golico je zelo osvežilna.
  • Premisli, kaj vse zares potrebuješ v nahrbtniku. Poskrbi, da ne bo pretežko.
  • V skupini je potrebno prilagajanje vsakemu članu.
  • Prijateljstvo je pomembno.

 

V mesecu juniju smo še preverili, če nas je kaj strah višine in kako deluje naš adrenalin. Šli smo v Družinski adrenalinski park Stari Vrh in zasluženo pico.

Ob koncu šolskega leta so svoje izkušnje podelili z osmošolci, saj tudi njim želijo tako lepa doživetja. Zagotovo so jih navdušili, tako da MEPI učitelji naslednje leto že pričakujemo novo super skupino.

MEPI mentorji in inštruktorji:
Irma Prevc, Igor Dražetić in Andraž Pfajfar