Select Page

Ali je kdo v petek, 13. oktobra 2023, na cesti srečala nasmejane osnovnošolce z oprtanimi nahrbtniki na ramah? Le kam so bili namenjeni?

To so bili naši devetošolci, ki so se letos pridružili programu MEPI, z željo, da opravijo bronasto stopnjo. Da bi se bolje spoznali in obenem povezali, smo jim pripravili MEPI spoznavno-motivacijski vikend. Kje? V podružnični šoli Selca. In kot prav Mepijevci, ki skrbijo za kondicijo, so se tja odpravili peš. Zbrali so se pred šolo v Železnikih, se razdelili v skupine in se podali na pot. Pot jih je vodila iz Češnjice na Sveti Križ, sledil je spust do Selc. Povprečno je vsaka skupina do cilja potrebovala 2 uri. Ob prihodu v Selca smo izkoristili čas za igre zunaj, nato smo pripravili učilnice za spanje in si v kuhinji pripravili večerjo. Po večerji smo učence razdelili v dve skupini; prva je spoznavala osnove orientacije, druga pa se je vpisala v spletni dnevnik (ORB), kamor bodo učenci beležili opravljene dejavnosti. Čez čas sta se skupini zamenjali. S polnimi glavami informacij smo se odpravili spat. Kako so spali, jih kar sami povprašajte J. V soboto zjutraj je bila pred zajtrkom najprej na urniku telovadba na igrišču. Po zajtrku smo v našo sredo povabili »zlatnika« Lana Mohoriča Bončo, ki je predstavil svojo »MEPI pot«. Veliko zanimivih izkušenj je delil z nami in z veseljem smo mu zastavljali vprašanja. Po njegovem odhodu pa so sledile spoznavne skupinske igre, v katerih so učenci zelo uživali. Poudarek je bil na sodelovanju, povezovanju, strpnosti, prilagajanju, … Ob 13. uri smo naše druženje zaključili.

Na tem mestu se zahvaljujemo vodstvu PŠ Selca za možnost gostovanja na njihovi šoli, kuharju Klemenu Muljavcu za odlične obroke, kuharici Alenki Peček za malico za na pot.

MEPI mentorji

Dostopnost