Select Page

Med Rusijo in Ukrajino že od 24. februarja 2022 poteka vojna, ki ogroža življenje v Ukrajini. V tem času je iz Ukrajine pobegnilo že kar nekaj ljudi, ki so prenočišče našli v različnih državah, med katerimi je tudi Slovenija. Zaradi napadov je umrlo veliko število ljudi.

Ker ne vemo, kdaj se bo vojna končala in kdaj se bodo Ukrajinci vrnili domov je prav, da jim pomagamo. Zato smo se na Osnovni šoli Železniki odločili, da bomo zbirali za Ukrajino. Zbirali smo suha ali trajna ter dobro zapakirana osnovna živila, vodo v plastenkah, ter higienske pripomočke, kot so pralni prašek, milo, šampon, zobna pasta, zobne ščetke, robčki in plenice. Zbirali smo jih v sredo, 16. 3. 2022, od 8.00 do 19.00, na hodniku pred telovadnico.

Donacije so v škatle pakirali devetošolci, ki so se pri organizaciji dela zelo izkazali. Zbrali smo zelo veliko dobrin, tako da je bil tovornjak Rdečega križa, ki je v četrtek vse odpeljal v Škofjo Loko čisto zapolnjen. Donacije so namenjene za Ukrajinske begunce v Škofjeloški regiji, kar pa je ostalo, je bilo odpeljano v Ljubljano na osrednji zbirni center Rdečega križa.

Zahvaljujemo se vsem, ki so donirali.

                                                                                          Eva Pintar in Nina Koder