Select Page

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI 6. RAZREDOV TER 7. C IN  7. D RAZREDA

Petek, 11. 3. 2022

 

Četrtek, 10. 3. 2022

Utrinki današnjega dne.

 

Sreda, 9. 3. 2022

Danes zjutraj smo težje vstali. Celodnevno smučanje nas je že kar utrudilo, a vseeno smo z veseljem obuli pancarje, si pripeli smuči in odšli na bele strmine. Po smučanju so nam učitelji končno pustili nekaj časa za počitek, nato nas je čakalo novo doživetje. Peljali so nas na ogled prostorov, kjer laufarji izdelujejo in shranjujejo svoje pustne maske. Po večerji smo učenci 6. razreda gledali film, učenci 7. razreda pa smo spoznavali okolico Cerkna s pomočjo zemljevida in nalog, ki so jih pripravile naše, za podajanje znanja, vedno pripravljene učiteljice.

 

Torek, 8. 3. 2022

Po prespani noči smo se spočiti in okrepčani s slastnim zajtrkom odpravili na smučišče. Tam smo se, po navodilih naših učiteljev in učiteljic, previdno spuščali po strminah. Tudi nesmučarji že spretno vozimo in nabiramo prve kilometre. Zvečer pa smo se sedmi razredi ohladili v bazenu in nato skupaj s šestimi razredi, za dan žena mamicam, izdelali presenečenje.

 

Ponedeljek, 7. 3 2022

Učenci 2. skupine zimske šole v naravi smo že preizkusili urejene proge na smučišču. V zgodnjih popoldanskih urah smo prispeli v Hotel Cerkno ter se namestili. Pred večerjo smo se sprehodili na Trebenče, po večerji pa smo učenci 6. razreda, s pomočjo zemljevida, spoznavali okolico Cerkna, učenci 7. razreda pa smo imeli filmski večer.

 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI 7. a IN 7. b razreda

 

Ćetrtek, 3. 3. 2002

Po uspešnih treningih smo dan začeli s prvo tekmo po zaključenih olimpijskih igrah. Tekme so se vsi učenci 7. a in 7. b udeležili. Progo so premagali brez padcev in vsi zanesljivo prišli skozi cilj.
Zadnji večer v Cerknem smo zaključili s plesom.

 

Sreda, 2. 3. 2022

Sporočamo veselo novico, da so se prav vsi udeleženci zimske šole v naravi uspešno vpisali med smučarje, tudi tisti, ki so v ponedeljek prvič obuli smučarske čevlje. Vsem iskreno čestitamo.
Smučarske radosti smo popoldne dopolnili še s plavalnimi veščinami.
Po uspešni obsodbi in pogrebu Pusta, so člani društva Laufarji danes vzeli čas še za nas. Predstavili so nam cerkljanski pustni običaj.
Cerkljanski pustni običaj pa so nam v društvu Laufarji prikazali.

 

Torek, 1. 3. 2022

Preživeli smo zelo pester in razgiban dan. Zgodnja ura nas je prebudila v čudovito sončno jutro. Večino dneva smo izkoristili za smuko po belih strminah. Popoldne smo se pridružili cerkljanskim laufarjem pri obsodbi pusta. Uro in pol pred večerjo pa smo spoznavali Cerkljansko s pomočjo zemljevida in gradiva.
Po večerji smo se nekateri oblekli v pustne šeme in vsi odšli na večerni sprehod po ulicah Cerknega. Na poti smo srečali nekaj tipičnih cerkljanskih mask in jim pomagali pregnati še zadnje sledove zime.

 

Ponedeljek, 28. 2. 2022

Učenci 7. a in 7. b razreda smo srečno prispeli v hotel Cerkno. S prvimi zavoji smo uspešno otvorili našo zimsko šolo v naravi.

 

Dostopnost