Select Page

Leto 2020 je v vseh pogledih precej nenavadno. Veliko sprememb smo v tem letu že doživeli, se marsičemu odrekli, spremenil se je pogled na naš svet, . . . a vseeno smo v tem času kovali tudi nove uspehe.

Naša življenja so se spomladi skoraj čez noč precej spremenila in s tem se je spremenil tudi mednarodni program MEPI, ki ga vsako leto izvaja naša šola. Dejavnosti, ki so jih mladostniki opravljali skozi šolsko leto, naenkrat niso bile več izvedljive. Šole in vrtci so zaprli svoja vrata, treningi so se končali, stiki z ljudmi so bili odsvetovani, naenkrat je bil program MEPI onemogočen z vseh strani – a tega se nismo ustrašili. Iskali smo nove rešitve, nove načine za izvajanje športa, veščin in prostovoljstva – od doma in v svoji okolici. Devetošolci so dokazali, da se tudi v izrednih razmerah marsikaj da. Tako so svoje dejavnosti opravili do roka, kot prejšnja šolska leta. Konec junija pa smo priložnost zagrabili še za izvedbo glavne odprave. Vse ovire in izzive je na naši šoli uspešno opravilo 16 učencev. Čakali smo le še na regijsko podelitev priznanj v avgustu, ki pa zaradi omejitev, ni bila izvedena.

A mentorji, kljub zagonu novega šolskega leta, nismo pozabili na generacijo, ki nas je navdihnila s svojo voljo in neustrašnostjo. Zato smo bivše devetošolce povabili kar na šolski vrt in v septembru 2020, podelili zaslužena MEPI priznanja ter bronaste značke. Ne, to ni bila proslava, sploh pa ne slovesna, kakršno bi si zaslužili fantje in dekleta, a v danem trenutku smo bili vsi veseli, da smo se lahko srečali, si čestitali in si zaželeli novih zmag v prihodnosti.

Dokaz, da je med nami kar nekaj pogumnih najstnikov, ki si želijo premagovati trenutne ovire, pa je nova MEPI generacija, saj na naši šoli, v tem šolskem letu program opravlja kar 27 devetošolcev.


Polona Kovač